12/21/2009

Kiwien keskellä

Mo!

Täällä karavaanataan taas. Tällä kertaa halvassa maksullisessa paikassa. Yleensä etitty jostain puskan takaa tai kulmaparkkipaikalta ilmasia paikkoja. Nyt piti maksaa, kun suihkuun piti päästä. Ennätys tais olla tuolla Taipo-aikana 4 päivää ilman suihkua, se oli vähän ällöttävää. Sen jälkeen olo oli kuin uudesti syntyneellä. Kaikki näytti aurinkoisemmalta, kun likapilvet ympärillä ei enää peittäny näkymiä.
No mutta tää paikka on ihan kiva, halpa netti ja Native Bird Park & Kiwi House ihan naapurissa, niin kuulee noita birdihuutoja koko ajan. Kivaa.

No mutta HUOMENNA tapahtuu! Aamulla herätään 7.30am ja lähdetään kasin jälkeen ajamaan Waitomo Cavesia kohti. Itse Waitomoon ei kyllä mennä seikkailemaan, kun siellä oli niin sikahintoja, mutta onneksi löydettiin toinen yhtiö, joka tekee adventurereissuja toiseen luolaan! Waitomon yhden adventurem hinnalla saadaan viis! Waitomon hinta tollaselle ois ollu joku 350 euroa, mutta mepä saatiin alle 70 eurolla! Eli ensin laskeudutaan köyden varassa luolaan noin 30 metriä, sitten luolaillaan ja nähdään kiiltomatoja (nää paikat täällä on kuuluisia kiiltomadoistaan), sitten saadaan kumirenkaat ja mennään virran mukana siellä kallion sisällä vähän niinkuin villissä virrassa ja nähdään lisää kiiltomatoja! :P Sittempä adventure loppuu kalliokiipeilyyn takas maanpinnalle, suihkuun ja ruokaan. Nannaa.

No Wellingtonin jälkeen ajettiin parisataa kilsaa pohjoseen jonneki pimeään paikkaan taas yöpymään. Sitten next day mentiin Surf Highwaylle, mikä kiers Mt Taranakin (a perfect cone shaped mountain), jossa sielki käytiin vähän kiertää tosi siistissä sademetsässä (kuvat myöhemmin). Sitten suuntana oli Tongaporutussa Three Sisters, hienot kolme kalliomuodostelmaa meren rannalla, mutta matkan varrella tuli kyltti Mt Damper Falls 27km, niin sinne haluttiin kun oltiin jostain luettu että korkein vesiputous pohjoissaarella ja muutenkin halusin nähdä vesiputouksen, kun sitä en ollut vielä nähnyt! Jyrkkien ja kapeiden teiden jälkeen päästiin niityn viereen, joka oli täynnä taas iki-ihania lampaita!!!<33 Hihii, se oli kivaa kävellä niiden keskellä. Tosin ne oli kyllä aika säikkyjä.. En päässyt koskemaan kakkaturkkeja. Harmi. No sitten sillan poikki sademetsään (huomaa taas luonnon vaihdos pienellä alueella) ja polkua pitkin näköalatasanteelle ja voooooou, oli kyllä niin upea ja pelottava ja kovaääninen. Musta tulee kyllä isona joku rangeripatukoija, joka seikkailee viidakoissa! Kuvat tulee joo taas perässä..

Damper-reissun jälkeen sinne Three Sisterssille juuri auringonlaskun aikana, voitte taas kuvitella kuin kaunista. Mä en oikein ymmärrä kuin mä oon jo vähän tottunut näihin kauniisiin maisemiin, ei se voi olla mahollista täällä! Harmi kun ei ehdi eteläsaaren jäätiköille :( Siellä nousuveden aikoihin Three Sisterssillä jouduttiin vähän loikkimaan, ettei kastuttu takasintulomatkalla biitsiltä. Ja sitten siellä oli tosi jänniä luolia kanssa! Suoraan muumeista! Hemulin kätköpaikka. Mutta eihän se hemuli siellä mitään piilotellut..

No yö siellä ja sitten suunta tänne. Nyt vois kattoa ton leffan meijän autodvd-soittimesta!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vau kiiltomatoja :O ONMNNpas jännää ja saatii todistukset ja keskiarvo8 tasan :) S.R.

taruvilen kirjoitti...

kiiltomatoja :)) nii ja ku laskeudutte sinne luolaa ni varokaa ettei oo mitää hemulia siellä alla :D
osaatko yhtää arvioida kilometreissä paljoko oisitte ajellu?

elisa kirjoitti...

siis me täällä kylmässä värjöttelevät voisimme olla jopa hieman kateellisia näistä ylikauniista maisemista:P

Anna kirjoitti...

3200km on nyt takana!

Hienoa Sakari, olen ylpea sinusta!! :) Miten meni aikka/matikka/fy/ke?

Oli kylla TODELLA hienot kiiltomadot! :D

Anna kirjoitti...

3200km on nyt takana!

Hienoa Sakari, olen ylpea sinusta!! :) Miten meni aikka/matikka/fy/ke?

Oli kylla TODELLA hienot kiiltomadot! :D